Brandslukning på Øresund

brand.jpg (28191 bytes)  

brand1.jpg (23875 bytes)

 

 

Det skulle have været en hel almindelig fisketur på Øresund efter torsk, men det blev det ikke. Min kammerat og jeg havde for en kort bemærkning taget hyre på det gode skib Baltic Star (vi skulle betale for at få hyren). 

Skibet stævnede ud fra kalkbrænderihavnen klokken 8, og vi begyndte så småt at rigge vores stænger til. En enkelt morgen bajer skulle jo også drikkes (det må man godt når man tager på fisketur). 

Da vi sejlede forbi skrotpladsen som ligger ved havneindløbet lagde vi godt nok mærke til en lille smule røg der steg op fra skrotpladsen, men det var ikke noget vi bed mærke i. 

Efter yderligere et par minutters sejlads vendte skipper skibet, og han sagde til os at han ville prøve at slukke branden med skibets brandslukningsudstyr.  

Den var vi med på, så brandslanger blev rullet ud på dækket og sat på havvandspumpen. Herefter nærmede skipper sig forsigtigt branden, som var blevet meget større på de få minutter det tog at vende skibet. 

Efter at have forsøgt at slukke branden i ca. 10 – 15 minutter blev det klart for alle ombord at skibets pumpe ikke kunne give nok vand til at slukke denne brand. Skipperen havde som noget af det første kontaktet havnefogden, der havde bestilt brandvæsnet. Vi kunne begynde at høre sirenerne, og da der begyndte at lyde eksplosioner fra skrotbunken (sikkert gamle benzintanke som eksploderede) blev vi enige om at det nok var bedst at stikke halen mellem benene og gøre det vi var taget udfor nemlig at fiske. 

Ovenpå sådan en oplevelse er det lidt mærkeligt at komme ud på Øresund og stå i optil flere minutter uden at der sker noget. Det skal lige nævnes at skipperen gav os ekstra fisketid den dag fordi vi havde forsøgt at slukke branden (jeg får ingenting for at skrive dette)

Som det ses af nedenstående billede lykkedes det da også at få overlistet nogle af de leopardplettet den dag. Så alt i alt en begivenhedsrig dag og ikke noget man oplever hverdag på Øresund.

 

8_7_00.jpg (26397 bytes)

Til fiske siden

Til forsiden